Lajme

Ndahen edhe 100 mijë euro për shtesat e punëtorëve

08/10/2022 11:02
nga:N M

Qeveria e Kosovës ka miratuar vendimin për ndarjen e mjeteve në vlerë prej 100 mijë eurove për mbështetjen me shtesa nga 100 euro për punëtorët e sektorit publikë.

Ministri i Financave Hekuran Murati tha të mërkurën në mbledhjen e qeverisë, se ndarja e mjeteve ka të bëjë me shtesat nga 100 euro për një kategori të punëtorëve të sektorit publikë, të cilët deri tani nuk i kanë pranuar mjetet.

“Bëhet fjalë për plotësim-vendimin paraprak që kishte të bënte për ndarjen e mjeteve për mbështetjen e të punësuarve në sektorin publik, dhe bëhet fjalë për kategori që kanë mbetur pa u trajtuar në rundin e parë dhe kësisoj duhet të ketë mjete shtesë prej 100 mijë euro”, tha ministri Murati.

Propozim-vendimi i ministrit të Financave është miratuar nga kabineti qeveritar.

Emërohet Bordi i ri i Trainkos