Lajme

Moslejmi i mbajtjes së zgjedhjeve serbe: QUINT-i del me një deklaratë, ku shprehet i zhgënjyer me Qeverinë e Kosovës

03/23/2022 14:46
nga:Gazeta Blic

Ambasadorët e vendeve të QUINT-it kanë reaguar për mos lejimin e mbajtjes së zgjedhjeve serbe në Kosovë. Në kumtesën e shteteve të QUINT-it, të lëshuar për media fajësohet qeveria e Kosovës se nuk pranoi një propozim të tyre për zgjedhjet e 3 prillit, të cilin e quajnë ‘konstruktiv’.

Qeveritë e Francës, e Gjermanisë, e Italisë, e Britanisë së Madhe dhe e SHBA-së shprehin keqardhje për mungesën e një marrëveshjeje, që do t’i lejonte serbët e Kosovës që të votojnë në zgjedhjet nacionale të Serbisë, më 3 prill.

“Derisa ne vlerësojmë gatishmërinë e Serbisë për të gjetur një zgjidhje, jemi të zhgënjyer të theksojmë se Qeveria e Kosovës refuzoi një propozim konstruktiv të propozuar nga QUINT-I”

Në njoftimin e tyre, që zyrtarisht është publikuar nga Qeveria britanike, thuhet se këto pesë shtete janë angazhuar intensivisht me qeverinë e Kosovës dhe të Serbisë, që të arrijnë të gjejnë një zgjidhje.