Lajme

Ftesë për pjesëmarrje në manifestimin përkujtimor “Eksodi Bllaca 99”

03/28/2023 19:58
nga:Arsim Buxhovi

Me 10 prill në Han të Eelezit duke filluar në orën 10:00, do të organizohet manifestimi përkujtimor “Eksodi Bllaca 99”.

Shoqata për Kthimin e Shqiptarëve të Shpërngulur nga Trojet e Veta do të ndajë Çmimi “Hasan Prishtina” për 24 komuna, bashkësi lokale, shoqata humanitare, organizata joqeveritare e mediume nga RMV, që ndihmuan refugjatët kosovarë gjatë kohës së luftës të vitit 1998-99.

Po ashtu do të organizohet orë letrare me poezi konkurruese të zgjedhura nga komisioni për “ 24 poet – 24 poezi – 24 vjetorin” përcjellë me program artistik nga Ansambli Shtetëror i Këngëve dhe Valleve “Shota” Prishtinë.

Ndërsa në shenjë respekti ndahet çmimi Hasan Prishtina për këto komuna, Bashkësi vendore e institucione të Republikës së Maqedonisë së Veriut, komunës së Tiranës dhe të Ulqinit:

Komunës së Hanit të Elezit kryetarit z. Memet Ballazhi;

Komunës së Çairit-Shkup kryetarit z. Visar Ganiu;

Komunës së Haraçinës-Shkup kryetarit z. Ridvan Ibrahimi

Komunës së Sarajit- Shkup: kryetarit z.Blerim Bexheti

Komunës së Studeniçanit, kryetarit z. Azem Sadiku

Komunës së Likovës -Kumanovë, kryetarit z. Erkan Arifi

Komunës së Tetovës, kryetarit z. Bilall Kasami

Komunës së Gostivarit, kryetarit z. Arben Taravarë

Komunës së Kërçovës kryetarit z. Fatmir Dehari

Komunës së Dibrës , kryetarit z. Ekuran Duka

Komunës së Strugës, kryetarit z. dr.Ramiz Merko

Komunës së Tiranës, kryetarit z. Erion Veliaj

Komunës së Ulqin-Mali i Zi, kryetarit z.Omer Bajraktari

Bashkësisë vendore të fshatit të brezit kufitar Bllacë, kryetarit Agim Bardhi

Bashkësisë vendore të fshatit të brezit kufitar Nigishtan kryetarit Jusren Selmani

Bashkësisë vendore të fshatit kufitar Radushë, kryetari Abdyl Mejdiu

Bashkësisë vendore të fshatit kufitar Jazhincë kryetari Abdi Nafiu,

Bashkësia Fetare Islame në RMV, Reisul ulema H. Hfz. Shaqir ef. Fetai

Shoqata humanitare el hilall, kryetari prof.Behixhudin Shehapi,

Shoqata e Kryqit të Kuq në RMV Dr Sait Saiti

RTVMV-Programi në gjuhën shqipe: Migena Gorenca;

Radio Shkupi-programi në gjuhën shqipe: Valbona Pajaziti;

Ish gazeta “Fakti”- Shkup z. Emin Azemi;.

24, Radio “Vati” Shkup kryeredaktorit Amir Kadriu.