Lajme

Arben Vitia tregon planin rregullues për lagjet e Prishtinës

10/13/2021 21:41
nga:A. R.

Kandidati i Lëvizjes Vetëvendosjes për kryetar të Prishtinës, Arben Vitia, i ftuar në Debat Pernime ka thënë se do të mbrohet natyra dhe biodiversiteti në zonat e mbrojtura përreth Prishtinës.

Vitia po ashtu ka thënë se do ta mbrojë Gërminë, Badovcin e Butovcin duke shtuar se këto zona do të zgjerohen.

“Në të gjitha zonat e mbrojtura nuk do të planifikohen ndërtimet. E planet rregulluese të reja, ne do të zgjerojmë këto zona të mbrojtura, veçanërisht aty ku ka gjelbërim të lartë, florë e faunë. Është prioritet mbrojtja e natyrës. Sa i përket lagjes Sofalia aty është në fuqi plani rregullues 2016-2024, i cili cakton konditat e ndërtimit aty. Ne do të respektojmë dhe implementojmë planet ekzistuese dhe ato që pritet të votohen gjatë mandatit. Në lagjen Kolovica nuk ka plan rregullues por aty ndërtimet rregullohen me planin zhvillimor komunal. Në këto lagje do të ketë investime në hapësirat publike”, ka thënë Vitia.