Lajme

Zgjedhjet lokale, kritikohet mospublikimi i programeve qeverisëse

09/23/2021 22:25
nga:M K

Vonesa e programeve nga kandidatët për kryetarë komunash po kritikohet. Shoqëria civile e konsideron këtë si mungesë komunikimi me qytetarët.

Një pjesë e kandidatëve që pretendojnë të bëhen kryetarë të komunave, ende nuk kanë publikuar programet e tyre qeverisëse.

Ky veprim i këtyre kandidatëve po kritikohet nga organizatat e shoqërisë civile.

Naim Jakaj nga Instituti për Politika Sociale vonesën e prezantimit të programeve nga partitë politike po e quan mungesë të komunikimet me qytetarët.

“Programet e partive dhe kandidatëve që garojnë në zgjedhje janë tepër të rëndësishme për të ndihmuar qytetarët se cilën partia apo kandidatë dëshirojnë ta votojnë. Tek në po ndodh e kundërta…Për mua ky është një aspekt i dobët i komunikimit mes politikanëve dhe zgjedhësve”, deklaroi në RTV Dukagjini, Naim Jakaj.

Ndërkaq profesori i komunikimit Faton Ismajli, thotë se kandidatët në mungesë të programeve përdorin temat nacionale për t’i fituar zgjedhjet.

“Ata kandidat që nuk kanë shumë ide se çka do të ndodh me pushtetin lokal, përdorin tema nacionale. Ata përmes temave nacionale pretendojnë të fitojnë vota në nivelin lokal”, deklaroi Faton Ismajli.

Fushata elektorale për zgjedhjet lokale përfundon me 15 tetor.

10/15/2021 10:44

LDK e para me vota, PDK me më së shumti asamblistë, VV e AAK të barabarta – Rezultati interesant i Zgjedhjeve Lokale 2017