Geek

Windows 11 do të ndryshojë për herë të parë një veçori që ka ekzistuar që nga versioni i Windows 95

04/23/2023 07:17
nga:G C

Me Windows 11, Microsoft planifikon të ndryshojë mënyrën se si funksionon një veçori që ekziston prej dekadash.

Tasti Print Screen ose ‘Prt Sc’ ka qenë në tastierë për aq kohë sa kanë ekzistuar kompjuterët desktop, dhe në vitet 1980 ai dërgonte gjëra nga ekrani juaj në një printer fizik për t’i printuar ndërsa bënte një zhurmë të madhe.

Sidoqoftë, me ardhjen e sistemit operativ Windows 95, funksionaliteti ndryshoi dhe ky u bë një mjet i pamjes së ekranit për regjistrimin e të gjithë ekranit në Clipboard, të cilin më pas mund ta ngjitni në aplikacion për ta modifikuar ose ruajtur P.

Po vijmë në vitin 2023, epoka e Windows 10 dhe 11, dhe funksionaliteti i Print Screen mbetet i njëjtë. Ajo ka qenë e pandryshuar për dekada deri më tani.

Siç vërehet nga Windows Latest, duke iu referuar versionit të Windows 11 të disponueshëm në kanalin beta, Microsoft po ndryshon sjelljen e paracaktuar të tastit Print Screen për ta integruar atë në Windows Snipping Tool.

Për ata që mund të jenë të pakënaqur me ndryshimin, do të ketë një opsion për ta çaktivizuar këtë dhe për ta kthyer butonin Print Screen në funksionin e tij origjinal “të marrë një pamje nga ekrani”.

Mjeti Snipping është një nga veçoritë më të mira të Windows 11, pasi ju lejon të zgjidhni atë që dëshironi të kapni, qoftë një dritare e tërë apo një pjesë e vogël e ekranit tuaj aktual përmes një ndërfaqe të thjeshtë.

Kjo do të thotë gjithashtu se do të merrni një njoftim vizual, sepse edhe pse butoni Print Screen po regjistron ekranin tuaj, aktualisht nuk ka asnjë tregues apo reagim për t’ju bërë të ditur se po e bën këtë. Kjo e bën përditësimin e një veçorie miqësore për përdoruesit që ka qenë pjesë e Windows që nga Windows 95.