Lajme

Vuçiq: Asociacioni nevojitet kudo që jetojnë serbët në Kosovë

03/19/2023 12:20
nga:G B

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, në adresimin e sotëm për medie, ka thënë se kudo që jetojnë serbët në Kosovë nevojitet Asociacioni.

Vuçiq shtoi se serbët në Kosovën në jug të Ibrit jetojnë si në një geto.

“Të gjithë ata që jetojnë në jug të lumit Ibër, jetojnë si në geto. Ata nuk kanë as kornizë institucionale, dhe pa marrë parasysh faktin se po ndërtojmë një spital të madh në Graçanicë, të gjithë duan vetëm të marrin në dorë Mitrovicën e Veriut. Për shkak se ajo mbështetet kundër Serbisë qendrore, atje është më e lehtë për ta. Ne kemi nevojë për ZSO kudo ku jetojnë serbët, por sigurisht shumë më tepër në jug sesa në veri. Kjo u jep serbëve një kornizë institucionale për veprimet e tyre. Përralla të shpikura, mund të bëni çfarë të doni, kjo është e rëndësishme për ne”, theksoi ai.