Cult

Vdes shkrimtari për fëmijë, Laurent de Brunhoff

03/26/2024 08:17
nga:N K

Shkrimtari Laurent de Brunhoff ka vdekur sot në moshën 98-vjeçare.

Francezi i cili u shpërngul në Shtetet e Bashkuara të Amerikës në vitet 1980-ta, vdiq të martën në shtëpinë e tij në Florida.

Ai ishte autor i serisë së librave me piktura, Babar, të cilat i kishte krijuar i ati i tij, Cecile, e që ua kishte lexuar atij dhe vëllait të tij si tregime gjumi.

Kjo seri librash ka shitur miliona kopje në mbarë botën, dhe madje është krijuar edhe program televiziv bazuar në to.