Fit&Sexy

Ushqimet që duhet t’i mënjanoni për një bark më të sheshtë

09/08/2021 13:58
nga:G C

Shauna Faulisi është një nga ekspertët e Poosh sa i përket ushqimit. Ajo është një nutricioniste holistike, kuzhiniere dhe eksperte e mirë e mirëqenies.

Opinioni i saj profesional duhet besuar veçanërisht kur bëhet fjalë për atë që të hamë dhe kur. Në rastet kur duam të dukemi si versionet më të holla të vetes sonë, duhet të shmangin ushqimet e mëposhtme.

Fasulet

Nëse keni nevojë për mbështetje të karbohidrateve, shkoni me oriz të bardhë. Është në kundërshtim me atë që na është mësuar, por për shkak se orizit të bardhë i hiqet veshja e jashtme që përmban lektina, kokrra është më e lehtë në zorrë dhe do të tretet më shpejt.

Sheqeri

Jo vetëm që ndikon në trupin tonë, por ndikon në lëkurën tonë, hormonet, gjumin dhe gjendjen shpirtërore. Shmangia e sheqerit do të thotë që ju hiqni kaloritë e tepërta dhe fryheni, ndiheni shumë më të gjallë dhe gjeni lirinë në disponimin dhe dëshirat tuaja.

Ushqime të paketuara

Shumë ushqime të paketuara përmbajnë yndyrna trans në formën e vajrave të hidrogjenizuar, sepse ato zgjasin jetën e tyre të ruajtjes si një ruajtës kryesor.

Bylmeti

Jo të gjithë e kanë të vështirë të tretin laktozën, por një sasi e habitshme e popullsisë e ka, edhe nëse nuk shfaqet në siklet të menjëhershëm ose simptoma të dukshme. Shpesh prodhon vetëm gazra dhe fryrje, gjë që patjetër do t’i bëjë xhinset tuaja të preferuara me bel të lartë t’ju bijnë ngushtë, dhe jo në vendet e duhura.