Fit&Sexy

Tri lëvizje që ju duhen për të tonifikuar të pasmet tuaja

06/11/2023 17:41
nga:G C

Arritja e të pasmeve tona në versionin më të guximshëm dhe më të ngurtë të vetvetes është diçka që ne patjetër e dëshirojmë

Bërja e të pasmeve më të forta nuk kërkon pajisje të zbukuruara. Në fakt, mund të bëhet nga shtëpia me ndihmën e tre lëvizjeve, por kyçe.

Këtu janë 3 lëvizje për të shtuar në rutinën tuaj të fitnesit. Ne kemi zbërthyer se si të bëjmë secilën prej tyre dhe kemi përfshirë një video të çdo lëvizjeje për të gjithë ju.

1. Ura glute

Si të: Shtrihuni në shpinë me gjunjë të përthyer dhe këmbët të shtrira në tokë, gjerësia e ijeve larg. Shtrydhni muskujt tuaj dhe ngrini ijet tuaja, duke u siguruar që t’i ngjisni ato në krye. Ngadalësoni poshtë derisa prapanica juaj të rri pezull mbi dysheme, por mos e prek atë. Përsëriteni për 15 deri në 20 përsëritje.

2. Ngritja me këmbë të vetme në këmbë

Si të: Filloni në një pozicion në këmbë me këmbët tuaja të hapura dhe paralele me njëra-tjetrën. Vareni nga ijet dhe ngrini këmbën e majtë nga dyshemeja pas jush ndërsa busti juaj përkulet përpara, paralelisht me dyshemenë. Sigurohuni që të angazhoni muskujt tuaj duke mbajtur një përkulje të lehtë në këmbën tuaj të djathtë. Kthejini ijet tuaja në një pozicion në këmbë. Bëni 20 përsëritje në këtë anë dhe më pas përsëritni në anën tjetër. Për një sfidë të shtuar, provoni të shtoni një peshë.

3. Hidrante zjarri me zgjatim të këmbës

Si të: Filloni me duart dhe gjunjët, duke u siguruar që pëllëmbët tuaja të jenë drejtpërdrejt nën shpatullat tuaja dhe gjunjët tuaj nën ijet tuaja. Angazhoni thelbin tuaj dhe ngrini njërën këmbë lart (duhet të duket si një qen që urinon në një hidrant zjarri). Mos shkoni më lart se një kënd 90 gradë. Në krye, ndaloni dhe më pas shtrini këmbën pas jush. Kthejeni atë në majë të pozicionit tuaj të hidrantit të zjarrit dhe më pas uleni në tokë. Kryeni dy grupe me 20 përsëritje për këmbë.