Geek

TikTok braktis planet e blerjeve online

07/07/2022 09:59
nga:G C

Ndërsa TikTok duket si një makinë argëtuese e pandalshme, të paktën një pjesë e ofertës së kompanisë nuk po funksionon siç pritej.

Platforma e njohur thuhet se po braktis planet e saj të blerjeve të drejtpërdrejta në tregjet evropiane dhe amerikane. Siç raportojnë mediat e huaja, testet e hershme të këtij shërbimi nuk dhanë fryte.

TikTok ka testuar një veçori “blerje live” në Mbretërinë e Bashkuar që nga viti i kaluar, duke filluar me një ngjarje me shumë marka të quajtur “On Trend” në muajin dhjetor. Megjithatë, shpejt u bë e qartë se blerja e transmetimit të drejtpërdrejtë nuk tërhoqi vëmendjen dhe audiencën e mjaftueshme, shitjet ishin të dobëta dhe disa krijues u larguan fare nga projekti.

Kompania planifikoi të hapte Dyqanin në Gjermani, Francë, Itali dhe Spanjë, si dhe në SHBA më vonë gjatë vitit, por ndërkohë është konfirmuar se fokusi aktual është vetëm në realizimin e projektit në Britaninë e Madhe dhe përfundimisht duke e bërë atë të suksesshëm.

Blerja e drejtpërdrejtë në internet, e udhëhequr nga krijues dhe ndikues, në teori mund të jetë një sipërmarrje e madhe biznesi për ByteDance, kompania që zotëron TikTok. Douyin, versioni kinez i TikTok (i cili është gjithashtu në pronësi të ByteDance) i ka kthyer këto shitje të drejtpërdrejta në ngjarje të mëdha kulturore, duke sjellë biznes tek shitësit, krijuesit dhe platformat.

Deri më tani, megjithatë, nuk ka shumë prova që sugjerojnë se modeli i blerjeve live do të jetë i suksesshëm në të gjithë bordin. TikTok është një aplikacion i njohur, në të cilin një numër i madh njerëzish shpenzojnë shumë kohë dhe shpenzojnë para, ndaj pritet që platforma të gjejë një mënyrë për të tërhequr më shumë vëmendje edhe për blerjet live online. /Telegrafi/