Geek

Teoritë e konspiracionit të krijuara nga inteligjenca artificiale kanë vërshuar mediat sociale…

03/20/2024 09:52
nga:N K

Abby Richards, një studiuese e dezinformimit në TikTok, tha se përhapja e teorive konspirative mund të jetë financiarisht e dobishme përmes programit krijues të TikTok.

Nga përbindëshat dhe vampirët tek asteroidët vrasës, përdoruesit e TikTok po përhapin teori konspirative të çuditshme për fundin e botës, paralajmërojnë studiuesit, në një tendencë tjetër dezinformimi në një platformë, fati i së cilës varet në ekuilibër në SHBA.

Është ilustrimi i fundit i dezinformatave që rrotullohen në platformë, një çështje që ka munguar kryesisht në debatet e fundit politike mbi ndalimin e rrjetit social në SHBA për arsye të sigurisë kombëtare.

Videot, shumë prej të cilave kanë miliona shikime dhe shpesh shoqërohen me muzikë të përshtatshme në sfond, shfaqin zëra të gjeneruar nga AI dhe ndonjëherë transmetohen nga të famshëm.

“Ne të gjithë ndoshta do të vdesim në vitet e ardhshme.” A keni dëgjuar për këtë,” thotë zëri i podkasterit Joe Rogan në një video virale, në të cilën zëri vazhdon të paralajmërojë për një asteroid që vjen drejt Tokës dhe i thërret një zyrtari qeveritar.

Abby Richards, një studiuese e dezinformimit në TikTok, tha se përhapja e teorive konspirative mund të jetë financiarisht e dobishme përmes programit krijues të TikTok.

“Stimujt financiarë për përmbajtje që është shumë interesante dhe e lirë për t’u prodhuar, krijojnë një mjedis që teoritë e konspiracionit të lulëzojnë,” shkroi Richards në raportin Media Matters.

Një zëdhënëse e TikTok këmbëngul se teoritë e konspiracionit nuk janë të përshtatshme për fitim parash, as për rekomandim në “furnizimet” e përdoruesve.

“Dezinformimi i dëmshëm është i ndaluar dhe ekipet tona të sigurisë heqin 95 për qind të tij në mënyrë proaktive përpara se të raportohet,” tha një zëdhënëse e AFP.