Fit&Sexy

Studimi: Lemza mund të jetë shenjë e kancerit

04/09/2023 07:38
nga:G C

Rreth 40 për qind e pacientëve me kancer janë të rrënuar nga lemza.

Shpesh nuk ka një shkak të qartë pas spazmave të vogla të bezdisshme – ato mund të shkaktohen nga stresi, gëlltitja e ushqimit ose pijeve të gazuara, ose pirja e paksa më shumë alkool.

Megjithatë, në disa raste të rralla, lemza mund të jetë shenjë e diçkaje serioze.

Ky reagim i padëmshëm trupor mund të jetë një shenjë e kancerit, sipas Cancer Research në Britani.

Një studim i publikuar në American Journal of Hospice & Palliative Medicine konfirmoi se deri në 40 për qind e pacientëve me kancer zhvillojnë lemzë.

The Atlantic raportoi se njerëzit që kanë kancer në gjoks, fyt ose kokë – kudo në trupin e tyre që është përgjatë rrugës së lemzës – mund t’i përjetojnë ato.

Por medikamentet e përshkruara për pacientët me kancer – duke përfshirë ilaçet e kimioterapisë, steroidet dhe opioidet – gjithashtu mund t’i largojnë ato.

Pavarësisht nga shkaku i tyre, lemza e vazhdueshme mund të jetë shumë shkatërruese dhe t’i shtojë një shtresë tjetër vuajtjes së dikujt që po kalon kancer dhe trajtimet e nevojshme.