Geek

S’kemi parë diçka më të veçantë! Rrjeti social që po merr hov ndalon postimin e fotove të edituara

04/21/2022 22:24
nga:G C

Ekziston një aplikacion më i ri për ndarjen e fotografive — dhe nuk është si platformat e tjera të mediave sociale.

Aplikacioni quhet BeReal. Dhe ndërsa mund të mos keni dëgjuar për të, shumë të rinj po regjistrohen. Përdoruesit e tij aktivë mujorë janë rritur hovshëm këtë vit me më shumë se 315%, sipas të dhënave nga Apptopia, e cila gjurmon dhe analizon performancën.

Pra, çfarë është BeReal?

BeReal është një aplikacion i mediave sociale që inkurajon përdoruesit të ndajnë një pjesë të jetës së tyre në kohë reale. Ai u lançua në fillim të vitit 2020 nga një sipërmarrës në Francë, por shumica e përdoruesve të tij – të paktën 65% – janë regjistruar këtë vit kalendarik.

Siç sugjeron edhe emri i tij, fokusi është tek origjinaliteti. Përdoruesit ftohen një herë në ditë që të ndajnë një foto të asaj që po bëjnë në atë moment, duke u dhënë miqve dhe të tjerëve një pamje të paedituar të jetës së tyre.

Si funksionon?

Koncepti i BeReal është i thjeshtë. Pasi të shkarkoni aplikacionin, merrni një njoftim një herë në ditë se është koha për “BeReal”. Kjo do të thotë që ju keni dy minuta për të shkrepur dhe postuar një foto të asaj që po bëni, pavarësisht se sa e zakonshme.

Nuk ka një kohë të caktuar — njoftimi vjen në kohë të rastësishme të ditës — duke shtuar mistikën e aplikacionit.

“Njoftimet pushuese dërgohen në të gjithë botën njëkohësisht në kohë të ndryshme çdo ditë”, tha kompania në një deklaratë. “Është sekret se si zgjidhet ora çdo ditë, nuk është e rastësishme”.

Kjo do të thotë se dritarja e mundshme në jetën tuaj mund të hapet në çdo kohë. Kur të ndodhë, aplikacioni ju fton të bëni një foto të asaj që jeni duke bërë në atë moment. Ajo merr një foto të dyfishtë — një selfie dhe një që tregon atë që keni para jush. (BeReal nuk i lejon ende videot.)

Rezultati është një burim social i mbushur me foto të pa redaktuara të njerëzve që bëjnë kryesisht gjëra të përditshme, jo magjepsëse — duke u ulur me pizhame, duke bërë detyrat e shtëpisë, duke hipur në autobus ose duke përgatitur darkën.

Me vetëm një postim në ditë, nuk ka rrëmujë të fotografive të miqve për t’u lëvizur pa mendje. Postimet e miqve mund t’i shihni vetëm nëse shpërndani një foto, gjë që eliminon përgjumjet. Disa njerëz çaktivizojnë vendndodhjen e tyre për arsye privatësie, pasi aplikacioni funksionon në kohë reale.