Geek

Si të merrni rezultate më të sakta kur kërkoni me Google?

03/22/2024 13:23
nga:N K

Motori i kërkimit Google përpiqet të jetë i dobishëm dhe të ofrojë rezultate kërkimi të ngjashme me ato që keni futur si pyetje. Ekziston një mënyrë për t’i thënë që të kërkojë fjalë për fjalë atë që keni futur si pyetje.

Edhe pse Google kohët e fundit ka prezantuar ndryshime në mënyrën se si funksionon motori i tij i kërkimit për të adresuar këto çështje, përmbajtja e krijuar nga AI dhe karremat SEO të fuqizuara nga njeriu vazhdojnë të pengojnë kërkimin tuaj në internet për atë që ju nevojitet.

Motori i kërkimit i Google përpiqet të jetë i dobishëm (qoftë për ju ose për reklamuesit) dhe për të ofruar rezultate kërkimi që janë të ngjashme me ato që keni futur si pyetje.

Ndonjëherë kjo mund të jetë e dobishme, por herë të tjera do të merrni rezultate që nuk kanë të bëjnë pak me atë që po kërkoni.

Më parë bëhej thjesht: ju vendosni fjalën ose termin e kërkimit në thonjëza. Por kohët e fundit ai është gjithnjë e më pak i besueshëm.

Në vend të kësaj, përdorni opsionin Fjalë për fjalë. Kjo nuk është një veçori e re, por mund të jetë e dobishme për t’i bërë rezultatet e kërkimit sa më të sakta.

Si të përfshini fjalë për fjalë në Google Search?

Në faqen e rezultateve të kërkimit, kërkoni një meny të emërtuar “Mjete”. Mund ta gjeni në anën e djathtë të ekranit.

Në kompjuterin tuaj, shikoni në anën e djathtë të faqes, në të djathtë të çdo butoni që sugjeron kërkime të lidhura ose kategori të ndryshme kërkimi (Imazhe, Blerje, Video, etj.).

Në një pajisje celulare, do të shihni kategoritë “Imazhe, blerje…” poshtë kutisë së kërkimit. Vendosni gishtin mbi ato fjalë dhe rrëshqitni majtas; në fund të rreshtit, në skajin e djathtë, do të shihni Mjetet e Kërkimit.

Pasi të klikoni “Mjetet” ose “Mjetet e kërkimit”, do të shfaqet një menu rënëse e etiketuar “Të gjitha rezultatet”.

Klikoni ose trokitni lehtë mbi të. Do të shfaqet opsioni fjalë për fjalë.

Pasi ta aktivizoni, duhet të merrni pikërisht atë që keni futur si pyetje në rezultatet e kërkimit, shkruan Life Hacker. Për të çaktivizuar opsionin, klikoni Clear.