Fit&Sexy

Si të kontrolloni emocionet para një prezantimi të rëndësishëm, tre hapa

10/30/2022 07:47
nga:G B

Është normale të ndjeni njëfarë ankthi performance pak para një prezantimi vendimtar.

Ajo që dëshironi të shmangni, sigurisht, është stresi ekstrem që pushton trupin dhe mendjen tuaj: pëllëmbët e djersitura, goja e thatë, rrahjet më të shpejta të zemrës.Folësit dhe trajnerët e komunikimit studiojnë metodat më të mira për t’i ndihmuar njerëzit të qetësohen dhe të bëjnë më të mirën e tyre kur presioni është i lartë.

E folura në publik mund të jetë argëtuese sapo të heqësh qafe nervat.Këtu janë tre hapa të provuar shkencërisht që do t’ju lehtësojnë në momentin e madh dhe do t’ju ndihmojnë të shijoni përvojën.Heshtni kritikun tuaj të brendshëmNe jemi kritikët tanë më të këqij. Bisedat negative që na mbushin mendjet gjatë ditës janë dobësuese dhe shkatërruese.

Ndërsa, duhet të përpiqeni t’i ktheni sa më shumë të jetë e mundur bisedat negative për veten në mendime pozitive, pak minuta para një prezantimi – duhet të heshtni plotësisht kritikun tuaj të brendshëm.Largoni kritikun tuaj të brendshëm. Gjithmonë mund ta telefonosh më vonë nëse duhet, por për asnjë kusht nuk duhet lejuar që kritiku të marrë përsipër mendimet e tua të çmuara përpara se të shkëlqesh.Ju duhet të shmangni të gjitha mendimet vetë-dyshuese si:Unë nuk jam një folës i mirë.Duhet të kisha praktikuar më shumë.E kam dështuar një herë dhe do ta bëj sërish.Në vend të kësaj, duhet t’i thoni vetes:

Mezi pres të ndaj idenë time me të gjithë.Jam i lumtur dhe i sigurt.

Unë jam gati për këtë.Vini re se nuk janë përdorur mendime pozitive për të parashikuar një rezultat. E vetmja gjë që mund të kontrolloni është se si ndiheni në dy minutat para një prezantimi. Mos u përfshini shumë në debatin se sa efektiv mund të jeni ose si do të reagojë audienca. Kjo do ta çojë mendjen tuaj vetëm në vendet që duhet t’i shmangni.Merrni frymë si një marins.

Një marins ka teknika për të ulur rrahjet e zemrës përpara një situate stresuese. Teknika quhet frymëmarrje me kuti.Së pari, merrni frymë ngadalë dhe numëroni deri në katër.

Më pas, mbani frymën tuaj për katër sekonda. Në fund, nxirreni përmes gojës për katër sekonda. Nëse e përsëritni procesin tre ose katër herë, do të vini re se rrahjet e zemrës suaj fillojnë të ngadalësohen dhe i gjithë trupi juaj fillon të relaksohet. Pa marrë parasysh se sa në ankth ndiheni, prezantimi juaj nuk është i njëjtë me të rënët në një zonë lufte. Pra, nëse kjo funksionon për marins, do të funksionojë për ju.

Buzëqeshni dhe argëtohuniPsikologët njohës zbulojnë se buzëqeshja është një reagim universal ndaj gëzimit – dhe është ngjitëse. Na pëlqen të jemi rreth njerëzve që argëtohen dhe kënaqen me detyrën e tyre.Pra, buzëqeshni.Kur mendja jonë është e konsumuar me detajet e prezantimit, buzëqeshja largohet nga fytyra dhe ne fillojmë të vrerosemi. Trupat tanë tensionohen dhe, me tension, vjen edhe ankthi. Së shpejti rrahjet tona të zemrës rriten dhe cikli negativ fillon nga e para.

Të vendosësh një buzëqeshje të madhe në fytyrën tënde i thotë mendjes se ajo që do të ndodhë më pas nuk është një kërcënim – është diçka që duhet pritur.Nëse e merrni seriozisht karrierën tuaj, duhet t’i kushtoni shumë kohë dhe mendim krijimit të mesazhit tuaj dhe për të hartuar një prezantim të mrekullueshëm. Mos e dëmtoni gjithë atë punë të mrekullueshme në dy minutat e fundit para prezantimit tuaj. Këta tre hapa do të krijojnë besimin tuaj kur ju nevojitet më shumë.