Sporti

Sezoni i ardhshëm pritet të ketë risi, një futboll me kohë të ndalur

03/02/2023 15:17
nga:Lorik J

Siç raporton “Marca”, të shtunën do të ketë një takim të IFAB-it në Londër dhe do të diskutohet kohën e humbur gjatë festës së golit, e cila do të rikuperohet në shtesë.

E thënë në mënyrë më të thjeshtë, nëse një lojtar feston pas një goli për dy minuta, gjyqtari do t’i shtojë dy minuta kohës shtesë.

Vendimi nuk do të hyjë në fuqi menjëherë, por nuk do të ishte çudi që nga viti 2024 e në vazhdim pas shënimit të golit kronometri i arbitrit do të masë kohën e humbur për ta shtuar në fund.

Disa nga rregullat që do të hyjnë në fuqi për sezonin 23-24 bazohen në diçka që ka ndodhur kohët fundit. Nëse kur shënohet një gol, ka lojtarë të stolit në fushë, duhet të anulohet, shkruan abcnews.

Rregulli “anti-Dibu Martinez” do të hyjë gjithashtu në fuqi, pasi portierit në momentin e goditjes së penalltive do t’i ndalohen veprimet që shpërqendrojnë goditësin (vonesat e pajustifikuara, prekja e shtyllave, traversës etj).