Opinion

Ramiz Lladrovci: Kush jep përgjegjësi për vitet tona të humbura!

02/12/2023 19:48
nga:Ramiz Lladrovci

Ku do të ishte Kosova po të mos nënshkruhej Rambujeja, ku do të ishim të mos transformohej UÇK-ja në TMK, ku do të ishim të mos e pranonim Pakon e Ahtisarit, ku do të ishim të mos shpallej Pavarësia, ku do të ishim të mos e kishim aleancën me Amerikën dhe BE-në në kthesat historike të popullit tonë në dekadat e fundit.

Ku do të ishte Kosova po të dëgjohej Bajdeni, si zëvendës president, edhe me praninë fizike u përpoq të kthente në binar një Kuvend në korrik të vitit 2016. Kush jep përgjegjësi për vonesat e heqjes së reciprocitetit, ndërsa sot na mbulojnë mallrat e Serbisë, kush jep përgjegjësi për letërnjoftimet ilegale, për vonesat rreth targave.

Kush jep përgjegjësi për vonesat me vite të Kosovës?

Sa unë kuptoj në politikë, tashmë, edhe aleatët i kemi lodhur. Status-quoja, dihet kujt i ka shkuar për shtati. Mendësia e “dorëzimit” e “mosdorëzimit”, është pasqyrim i vërtetë i një mendësie që raportet me miq e aleat i kthen në fjalor e gjendje lufte, pa asnjë nevojë. Kush ishte kush, në këto tri dekada të fundit dihen nga veprat.

Fati ynë dhe i Republikës së Kosovës është se vendimi për çlirimin e saj, nuk ishte në duart e do “politikanëve” që jetojnë nga fjalët!