Showtime

Propozohet ndryshimi i rregullave për “Golden Globes”

05/04/2021 16:16
nga:G C

Trupi prapa Golden Globes ka hartuar propozime që, nëse zbatohen, mund të shohin që organizata e zënë në kritika po pëson “ndryshim transformues”, shkruan BBC.

Ato përfshijnë masa për rekrutimin e anëtarëve me ngjyrë dhe rritjen e anëtarësisë së saj me 50% gjatë 18 muajve të ardhshëm.

Shoqata e Shtypit të Huaj të Hollywood-it është akuzuar muajt e fundit për praktika diskriminuese, duke pranuar “falas” dhe gabime të tjera etike.

Bordi i tij tha se kritikat kishin çuar në “introspeksion të thellë shumë të nevojshëm”.

“Këta muajt e fundit kanë qenë të vështirë për të gjithë ne,” thuhet në një letër dërguar 86 anëtarëve të organizatës, askush prej të cilëve nuk është me ngjyrë.

Thuhet se janë identifikuar “pesë shtyllat themelore të ndryshimit” që do të “preknin çdo aspekt të mënyrës se si veprojmë” nëse miratohet.

Propozimet përfshijnë një rritje “thelbësore” të anëtarësisë, një “fokus specifik” në rekrutimin e anëtarëve me ngjyrë dhe një kod të ri të sjelljes.

Bordi i HFPA tha se ishte i përgatitur të jepte dorëheqjen në masë nëse “udhërrëfyesi” i tij nuk miratohej dhe zbatohej në një mënyrë “në kohë”.

Propozimet pasojnë kritikat e gjera të organizatës, anëtarët e së cilës janë të gjithë gazetarë ndërkombëtarë me qendër në Los Anxhelos.

Janë ata që votojnë në çmimet vjetore të Golden Globes, tradicionalisht një nga ngjarjet më të mëdha dhe më të yjeve të sezonit vjetor të çmimeve.

Një ekspozim i gjatë i botuar në Los Angeles Times në shkurt sugjeroi se “pozicioni i tij unik dhe i pabesueshëm i ndikimit” tani ishte nën kërcënim.

Më shumë se 100 firma PR të Hollywood-it më pas thanë se do të këshillonin yjet që ata përfaqësojnë të mos punojnë me HFPA nëse nuk bëhen ndryshime.

HFPA madje është përballur me kthim mbrapa nga marrësit e çmimeve të saj, mes tyre aktori i humorit dhe aktori britanik Sacha Baron Cohen.

“Faleminderit për shtypin e huaj të Hollywoodit”, tha ai kur Borat Subcendent Moviefilm u emërua filmi më i mirë muzikor ose komedi në Golden Globes të shkurtit.

Më shumë tituj u gjeneruan muajin e kaluar kur organizata përjashtoi ish-presidentin e saj për shpërndarjen e një artikulli kritik ndaj lëvizjes Black Lives Matter.