Geek

Prodhimi i makinave në Britani të Madhe ra me më shumë se 20 për qind në janar, krahasuar me një vit më parë

02/28/2022 18:49
nga:Donika Fetahu

Prodhimi i makinave në Britani të Madhe ra me më shumë se 20 për qind në janar krahasuar me një vit më parë, kanë zbuluar të dhënat e reja.

Shifrat nga Shoqata e Prodhuesve dhe Tregtarëve të Motorëve (SMMT) zbulojnë se gjithsej 68,790 automjete u prodhuan në MB gjatë gjithë janarit, 17,262 më pak se në të njëjtin muaj në 2021.

Ky është një ndryshim i madh, veçanërisht kur merret parasysh se shifrat e vitit të kaluar për janarin ishin ndër më të këqijat e regjistruara pas pandemisë COVID-19, mbylljes së fabrikave dhe rregulloreve të tregtimit pas Brexit.

“Është një fillim tjetër i ashpër i vitit pasi çështjet e furnizimit global dhe ndryshimet strukturore godasin prodhimin ndërsa ndryshimet e modelit ndikojnë në planifikimin e prodhimit”, tha në një deklaratë shefi ekzekutiv i SMMT, Mike Hawes.

“Industria e prodhimit të automobilave në Mbretërinë e Bashkuar është, megjithatë, thelbësisht e fortë dhe njoftimet e fundit të investimeve janë dëshmi e potencialit për rritje, jo më pak në drejtim të rritjes së prodhimit të automjeteve elektrike”.