Geek

Peugeot 308 elektrik do të arrijë në tregjet evropiane në mesin e vitit të ardhshëm

01/16/2022 16:11
nga:Donika Fetahu

Peugeot 308 elektrik do të mbërrijë në tregjet evropiane në mesin e vitit të ardhshëm

Peugeot do të ofrojë modelin elektrik e-308 në të dy versionet e trupit, dhe kapaciteti i baterisë do të jetë i mjaftueshëm për të kaluar rreth 400 kilometra.

Gama e veturave elektrike të Peugeot nga mesi i vitit të ardhshëm do të zgjerohet me modelin e ri e-308, të cilin kompania franceze nën kujdesin e grupit Stellantis do t’i ofrojë klientëve në të dyja format e trupit.

Tashmë dihet se motori elektrik në Peugeot e-308 do të fuqizohet nga bateri 54 kWh dhe me 4 kWh shtesë krahasuar me kapacitetin e baterive që fuqizojnë modelin më të vogël e-208, vetura do të përshkojë rreth 400 kilometra. me një tarifë të vetme.

Motori elektrik me rrota të përparme zhvillon 155 hp dhe 270 Nm çift rrotullues, dhe vëllimi i bagazhit do të jetë i njëjtë si në modelin 308, i cili fuqizohet nga një grup fuqie hibrid plug-in.

Çmimet do të dihen përpara fillimit të shitjeve dhe Peugeot pret që e-308 të zërë 20 për qind të prodhimit total të 308 aktual.