Cool

Një rrugë në Angli mbyllet për gjashtë javë për shkak të bretkosave

02/13/2024 09:41
nga:N K

Një rrugë në Bath të Anglisë do të mbyllet për gjashtë javë në mënyrë që bretkosat të mund ta kalojnë atë në rrugën e tyre për në vendet e tyre të shumimit.

Është Charlcombe Lane, e cila do të jetë e mbyllur për trafikun deri më 25 mars për të lejuar që bretkosat të kalojnë të sigurt. Kjo nuk është hera e parë që mbyllet rruga, meqë kjo është bërë çdo vit që nga viti 2003 në bashkëpunim me autoritetet.

Zona do të patrullohet nga anëtarët e Grupit të Shpëtimit të Bretkosave Charlcombe për të ndihmuar amfibët të përfundojnë me sukses udhëtimin e tyre. Rreth 2,500 amfibë do të kalojnë rrugën për në liqen, ku do të çiftëzohen dhe do të riprodhohen. Ato zakonisht udhëtojnë pas muzgut midis shkurtit dhe marsit, por kalimi i rrugës është shumë i rrezikshëm për ta.

“Në Karlin e Madh, ata shpesh ngecin në mure të mëdha guri, kështu që vullnetarët patrullojnë çdo mbrëmje dhe i zhvendosin në një vend të sigurt, në mënyrë që të vazhdojnë udhëtimin e tyre. Rreth 20 tonë zhaba vriten në rrugë çdo vit dhe grupi ynë po bën gjithçka që mundet për të siguruar që amfibët të mbijetojnë”, tha për BBC Helen Hobbs, një nga ata që ndihmon kafshët.

Një rrugë në Lincolnshire gjithashtu mbyllet çdo vit për të njëjtën arsye.

Bretkosat janë të njohur për migrimin masiv në vendet e tyre të foleve gjatë mbrëmjeve të para të ngrohta dhe të lagështa të vitit, shpesh rreth Ditës së Shën Valentinit, raporton Index.