Cool

Nëse i bën këto gjëra, kujdes: Ai është tradhtar!

09/09/2021 16:51
nga:G C

Nëse do ta dinit që një partner i mundshëm do t’ju tradhtonte, a do të ishit në një lidhje me të? Me siguri jo. Por ne nuk mund të parashikojmë se kush do të jetë besnik dhe kush nuk do të jetë para kohe. Apo mundemi?

Të jesh në gjendje të dallosh një mashtrues kërkon të kuptosh sjellje të caktuara; llojet që ju bëjnë të ndaleni, të mendoni dhe ta merrni ngadalë ose ta përfundoni raportin me dikë.

Mund të jetë më e vështirë për të gjetur një tradhtar të mundshëm që në takimin e parë, por këtu janë disa tregues kryesorë që mund t’ju ndihmojnë:

Ata janë pothuajse shumë simpatikë.

A ishte ai/ajo thjesht aq i zgjuar, argëtues, i pëlqyeshëm, emocionues, saqë nuk mund t’i rezistonit? Dr. Paul DePompo, psikolog dhe drejtor i Institutit të Terapisë Kognitive të Sjelljes në Kaliforninë Jugore, thotë se ky tip do të ketë mungesë ndjeshmërie të vërtetë kur të zhgënjeheni sikur të anulojnë një takim minutën e fundit pa ndonjë arsye serioze, por është gjithashtu e vështirë për ju të qëndroni të zemëruar. “Ata janë të fokusuar në kënaqësinë e tyre, shpenzojnë para me bollëk për të lënë përshtypje dhe ka të ngjarë të fajësojnë të tjerët kur shfaqen probleme.”

Ata mbrojnë telefonin e tyre.

Disa herë që keni qenë jashtë, ju duket sikur takimi juaj kalon shumë kohë në telefonin e tyre, apo ju shkruan mesazhe apo biseda private kur nuk jeni pranë ose kur ju kthehet shpina? Është gjithmonë një flamur i kuq nëse ata po i kushtojnë më shumë vëmendje pajisjes së tyre celulare sesa ju në fillim. Dhe, nëse ndihet sikur po tregohen të fshehtë se me kë po kontakton, ki kujdes.

Ata janë të paqartë me shpjegime.

Kjo është veçanërisht e vërtetë për mungesat e tyre ose nëse takimi juaj është i paarritshëm ndonjëherë. “Nëse sapo filluat të shihni dikë dhe telefononi pa përgjigje [por më vonë] ata thonë se “po qëndronin në shtëpi” në krahasim me diçka specifike si “po ndihmoja mikun të bartte gjësendet nga shtëpia””, ata mund të jenë me dikë tjetër,” thotë psikoterapisti Kimberly Moffit.

Ata lënë të kuptohet se monogamia nuk është diçka që ju pëlqen.

Kelly Armatage, një terapiste njohëse-sjellëse, trajnere marrëdhëniesh dhe folëse thotë se është e paqartë nëse ka një të ashtuquajtur gjen tradhtie, por një studim i vogël sugjeron që të kesh një prind që ka pasur një lidhje ju lë në një rrezik më të madh për të tradhtuar bashkëshortin tuaj, gjithashtu “Një sistem besimi mashtrues funksionon së bashku me modelet e mendimit se është mirë të tradhtosh. ”

Konsumojnë shumë alkool.

Fugère vëren se individët që raportojnë më shumë probleme me pirjen e alkoolit kanë më shumë gjasa të tradhtojnë partnerët e tyre. “Studiuesit sugjerojnë që mungesa e kontrollit të impulsit ose vetëkontrollit mund të kontribuojë si në çështjet e drogës dhe alkoolit ashtu edhe në rritjen e gjasave për pabesi. Konsumimi i alkoolit gjithashtu mund të lidhet me rritjen e gjasave për të flirtuar me të tjerët.