Geek

Në SHBA numri në përdorim i iPhoneve është më i madh se i telefonave Android

09/03/2022 07:25
nga:G C

Duke pasur parasysh jetëgjatësinë dhe mbajtjen e përdoruesve të iPhone, hulumtimi i ri thotë se pak më shumë se 50 për qind e përdoruesve aktivë të smartfonëve në SHBA janë në iOS.

Counterpoint Research ka raportuar më parë se në baza tremujore, shitjet e Apple të iPhone janë në rritje.

Hulumtimi i ri nga Counterpoint diskuton grupin total të instaluar të telefonave të avancuar që janë aktualisht në përdorim aktiv – dhe iPhone-ët tani përbëjnë pak më shumë se 50 për qind të telefonave të avancuar të përdorur në mënyrë aktive në Shtetet e Bashkuara.

Sipas Financial Times, analistët e Counterpoint kanë thënë se kjo është përqindja më e lartë e Apple e përdoruesve aktivë të smartfonëve që nga lansimi i origjinal i iphone në vitin 2007.

“Sistemet operative janë si fetë – kurrë ndryshime të rëndësishme”, tha drejtori i kërkimit Counterpoint Jeff Fieldhack. “Por gjatë katër vjetëeve të fundit rrjedha ka qenë vazhdimisht Android në iOS”.