Cool

Migrena, predispozita për mpiksjen e gjakut mund të rrisë rrezikun e sulmit

04/05/2024 10:05
nga:N K

Sulmet në tru janë ngjarje serioze vaskulare që ndonjëherë mund të rezultojnë në vdekje dhe herë të tjera të çojnë në nivele të ndryshme të paaftësisë.

Për shkak të ashpërsisë së tij, studiuesit duan të vazhdojnë të identifikojnë faktorët e rrezikut për të ndihmuar në uljen e rrezikut të goditjes, shkruan MNT.

Një studim i fundit theksoi ndikimin e faktorëve të rrezikut jotradicional në rezultatet e goditjes në tru. Ai zbuloi se faktorët jotradicionalë të rrezikut – të tilla si migrena dhe trombofilia, një gjendje që predispozon një person për formimin e mpiksjes së gjakut – luajtën një rol vendimtar në rrezikun e goditjes në tru dhe kontribuan më shumë në rrezikun e goditjes në tru tek të rriturit nën 35 vjeç krahasuar me faktorët tradicionalë të rrezikut.