Geek

Meta i bindet BE, postimet në Facebook e Instagram do të jenë në rend kronologjik

08/27/2023 07:34
nga:G C

Meta, kompania mëmë e Facebook dhe Instagram është shprehur se për përdoruesit në Europë postimet Story dhe Reels do të shfaqen në rend kronologjik ndërsa rezultatet e kërkimeve nuk do të personalizohen.

Ky ndryshim vjen vetëm pak ditë përpara se Akti i Shërbimeve Dixhitale të Bashkimit Europian të fillojë të veprojë mbi faqet e mëdha të internetit, përfshirë Facebook dhe Instagram që konsiderohen “platforma të mëdha online”.

Meta ka thënë se 1000 njerëz janë duke kërkuar një zgjidhje që do të lejojë kompaninë të jetë brenda kornizave të legjislacionit të ri. Një prej kërkesave është që platformat e rrjeteve sociale të krijojnë sisteme që nuk bazohen te profilizimi.

“Po i japim komunitetit europian mundësinë që të shohë dhe zbulojë përmbajtje në Reels, Story, Search dhe hapësira të tjera në Facebook e Instagram të cilat nuk përzgjidhen nga Meta duke përdorur këto sisteme”, u shpreh kompania.

Meta specifikon se përdoruesit mund të shohin në rend kronologjik, nga më e reja te më e vjetra, përmbajtjen e postuar vetëm nga njerëzit që ndjekin. Rezultatet e kërkimeve do të bazohen vetëm në kërkesat e përdoruesit, jo në atë që algoritmi mendon se i nevojitet.

Threads, platforma e re e Meta, nuk funksionon në Bashkimin Europian për shkak të rregullave strikte të privatësisë në bllokun e 27 shteteve anëtare./alsatm/