Cult

Luana Bajrami triumfon me dy çmime të rëndësishme në ‘Festivalin e 29-të të filmit Raindance’

11/08/2021 15:48
nga:G C

Luana Bajrami ka fituar çmimin regjisorja më e mirë dhe çmimin Discovery për filmin më të mirë debutues për “The Hill Where Lionesses Roar” në “Festivalin e 29-të të filmit Raindance” (27 tetor – 6 nëntor).

Filmi u nominua për Golden camera dhe Queer Palm në Kanë dhe gjithashtu ka fituar çmime në festivalet e Sarajevës dhe Varshavës.

Filmi debutues i YouTuber dhe regjisorit të shkurtër Luke Cutforth, “The Drowning Of Arthur Braxton” fitoi filmin më të mirë në Mbretërinë e Bashkuar, ndërsa fituesja e Anita Rocha da Silveira, San Sebastián dhe Sitges, “Medusa” fituan filmin më të mirë ndërkombëtar.

Filmi “White Noise” i Daniel Lombroso u shpall dokumentari më i mirë, ndërsa “I’m Wanita” i Matthew Walker fitoi dokumentarin më të mirë muzikor.

Aktorja portugeze Lucia Moniz fitoi interpretimin më të mirë për rolin e saj kryesor në “Listen” të Ana Rocha, për të cilën ajo ka fituar disa çmime më parë.

I njohur për punën e tij në “Frances Ha” dhe “Lady Bird”, DoP Sam Levy fitoi kinematografinë më të mirë për “Mayday” të Karen Cinorre. “King Car” fitoi skenarin më të mirë për regjisoren Renata Pinheiro dhe shkrimtarët Sergio Oliveira dhe Leo Pyrata.

Raindance është një festival kualifikues për Oscar. Marrësi i filmit më të mirë të shkurtër ka të drejtë për t’u konsideruar në kategorinë e filmit të shkurtër të Çmimeve të Akademisë pa shfaqje standarde teatrale (me kusht që filmi të jetë në përputhje me rregullat e Akademisë).

Çmimi më i mirë i shkurtër i këtij viti shkoi për “The Silent Echo” të Suman Sen. Filmi “Enjoy” i Saul Abrahamit fitoi filmin e shkurtër më të mirë në Mbretërinë e Bashkuar, “Nsenene” i Michelle Coomber fitoi dokumentarin më të mirë të shkurtër dhe “A Bite of Bone” i Honami Yano fitoi animacionin më të mirë të shkurtër.

Julia Campanelli fitoi çmimin për skenarin më të mirë të paprodhuar për “The Paisley Witch Trial”.