Cult

Libri i bibliotekës kthehet pas 50 vjetësh me një shënim dhe 20 dollarë

08/06/2021 10:09
nga:G C

Një libër i tërhequr një gjysmë shekulli më parë është kthyer në mënyrë anonime në një bibliotekë në Pensilvaninë verilindore, thanë zyrtarët.

“The Wilkes-Barre Citizens’ Voice” raportoi se kopja e vitit 1967 e “Monedhave që mund të mbledhni” nga Burton Hobson arriti muajin e kaluar në Bibliotekën Publike të Plymouth në qarkun Luzerne së bashku me një faturë prej 20 dollarësh.

Një letër shoqëruese e panënshkruar, e shkruar si nga vetë libri, thoshte “Pesëdhjetë vjet më parë (po 50!), një vajzë e vogël më nxori nga kjo bibliotekë në vitin 1971. Në atë kohë, ajo nuk e dinte që ata do të iknin nga Plymouth. Atëherë, fëmijëve nuk u thuheshin gjëra të tilla.

“Siç mund ta shihni, ajo u kujdes shumë mirë për mua,” vazhdonte letra.

Shkruesja, duke folur me zërin e saj dhe jo si në libër, thoshte se ajo shpesh kishte ndërmend ta kthente librin mbrapsht, por nuk ia doli mbanë.