Geek

Ky Ford Falcon 647-HP është një Sedan i vërtetë për gjumë

11/21/2021 09:59
nga:G C

Vetëm 100 u ndërtuan në “Holy Grail”.

Ford Mustang është një nga makinat e performancës së fundit të mbetura të Blue Oval në SHBA. Në kohët e fundit, divizioni i Automjeteve Ford Performance i Australisë gjithashtu shiste sedanin sportiv me katër dyer Falcon si një alternativë. Ai u shit për herë të fundit në Amerikë në vitin 1970, por pllaka e emrit jetoi në Australi deri në vitin 2016 kur Falcon i fundit doli nga linja e prodhimit. Nëse do të mbetej në prodhim në SHBA, do të kishte qenë një rival i denjë për Chevrolet SS.

Për të shënuar fundin e prodhimit, Ford Australia ndërtoi një model me edicion të kufizuar të quajtur XR8 Sprint. Prodhimi ishte i kufizuar në vetëm 750 shembuj, dhe tani Falcon XR8 i fundit është në shitje.

I listuar për shitje nga Australian Muscle Car Sales, ajo që e bën këtë të veçantë Ford Falcon XR8 2016 kaq të veçantë është se është një nga vetëm 100 shembujt që janë përmirësuar në specifikat “Holy Grail” nga Premcar për të shpalosur potencialin e tij të plotë të performancës. Si standard, XR6 Sprint prodhon deri në 536 hp dhe 480 lb-ft çift rrotullues me tejmbushje nga një V8 5.0-litërsh me supermbushje, por Premcar e rriti fuqinë në 647 hp dhe 555 lb-ft për të krijuar sedanin e fundit Ford me gjumë. Çiftuar me V8 është një transmetim automatik me gjashtë shpejtësi. Ajo u shfaq gjithashtu në Motor Magazine dhe shërbeu si ekspozitë e Premcar.

Për të arritur këtë rritje kolosale të fuqisë, Premcar instaloi një kolektor të ri të marrjes së aluminit të derdhur, një sistem ndërftohës me kalim të trefishtë, një ndërftohës të dyfishtë të kalimit të ujit të trefishtë dhe një shkëmbyes nxehtësie të izoluar me montim të përparmë ajër-ujë. Përmirësime të tjera përfshijnë një ECU të rikalibruar, pompë drejtuese me performancë të lartë dhe një sistem shkarkimi të performancës prej çeliku inox.

Ford Falcon XR8 i fundit ndonjëherë është i përfunduar në ngjyrë blu Kinetic dhe lëviz me rrota 19 inç të mbështjellë me goma Michelin Pilot Sport Cup 2. Meqenëse ka vetëm 55 milje në odometër, shitësi do të pranojë vetëm oferta mbi 160,000 dollarë AUS (117,068 dollarë) për sedanin sportiv me botim të kufizuar.