Fit&Sexy

Ky është dallimi mes alergjisë dhe ftohjes

10/09/2023 10:02
nga:G C

Rrjedhjet e hundës, teshtitja dhe kolla janë simptoma të zakonshme të alergjive, por edhe të ftohjes.

Dallimi midis simptomave të tyre ndonjëherë mund të jetë i vështirë, shkruan Healthline.

Megjithatë, shenjat dhe simptomat shtesë mund t’ju ndihmojnë të bëni dallimin midis tyre.

Alergjitë mund të shkaktojnë skuqje në lëkurë dhe kruajtje në sy, ndërsa ftohja e zakonshme mund të çojë në dhimbje trupi dhe ethe.

Ndryshe, alergjitë mund të ndikojnë në sistemin tuaj imunitar për periudha të gjata kohore.