Lajme

Kryebashkiakja e San Franciscos kërkon testim të drogës për secilin që merr ndihmë sociale

09/27/2023 17:59
nga:G B

Kryebashkiakja demokrate e San Franciscos, London Breed, zbuloi për një plan për t’i kërkuar kujtdo që merr ndihmë sociale të pajtohet me programet e detyrueshme të testimit dhe trajtimit të drogës në mes të presionit në rritje për të kapur krizat e të pastrehëve dhe fentanilit të qytetit.

Duke njoftuar propozimin me mbikëqyrësin, Matt Dorsey, Breed tha se nisma e re do të kërkonte që individët me çrregullime të përdorimit të substancave që duan të kenë akses, të regjistrohen në trajtim dhe shërbime, raporton FoxNews, transmeton Klankosova.tv

“San Francisco është një qytet i dhembshurisë, por gjithashtu një qytet që kërkon llogari, ne financojmë një gamë të gjerë shërbimesh dhe duam t’i ndihmojmë njerëzit të marrin kujdesin që u nevojitet”, tha Breed.

Por që kryebashkiakja po përballet me një betejë të vështirë për të miratuar legjislacionin nga homologët më përparimtarë demokratë në Këshillin Bashkiak.

Ndërkohë, tregjet e hapura të drogës të pastrehët dhe krimi në rritje sjellin shqetësimet e sigurisë publike në ballë përpara një viti zgjedhor.

“Ne kemi burime të jashtëzakonshme, ne kemi gjithçka në dispozicionin tonë dhe megjithatë rrugët tona janë të pasigurta, ne kemi nevojë për strehim në të gjitha nivelet e të ardhurave, veçanërisht për familjet e klasës së mesme që janë shtylla kurrizore  të San Franciscos”, shtoi ajo.

Sipas propozimit të ri të Breed, si kusht i pranueshmërisë për të marrë Programet e Ndihmës për të Rriturit e Qarkut, individëve me një çrregullim të dyshuar të përdorimit të substancave do t’u kërkohet të marrin pjesë në ekzaminimet e abuzimit të substancave nga Agjencia e Shërbimeve Njerëzore të San Franciscos.