Geek

Kostot e superngarkimit të Tesla janë katërfishuar brenda natës

11/21/2021 10:08
nga:G C

Por kjo nuk është domosdoshmërisht një gjë e keqe.

Tesla kohët e fundit njoftoi se do të hapte përdorimin e Supercharger për markat e tjera të EV në një përpjekje për të rritur të ardhurat me miliarda. Ky është një lajm i shkëlqyeshëm për pronarët e makinave si Porsche Taycan, pasi gjiganti EV ka më shumë se 25,000 nga këto stacione karikimi në të gjithë globin. E gjithë kjo është pjesë e synimit të markës për t’u zgjeruar edhe më tej, por jo gjithçka që bën marka i sjell gjithmonë përfitim konsumatorit. Kompania ka rritur vazhdimisht çmimet e një numri të automjeteve të saj dhe tani çmimi që ju kushton për të ngarkuar makinën tuaj është rritur gjithashtu. Por kjo nuk është një gjë krejtësisht e keqe.

Për të kuptuar përditësimin e çmimeve, së pari duhet të kuptojmë se si ishte struktura e mëparshme dhe pse kishte nevojë për përditësim. Marrëveshja e mëparshme ishte që tarifat e karikimit të Tesla-s për minutë ndaheshin në dy nivele, me Nivelin 1 që përfaqësonte të gjithë karikuesit që karikonin në ose nën 60 kW, ndërsa Niveli 2 ishte për karikuesit që mund të bënin 61 kW e lart.

Tani ka katër nivele. Kostoja më e lirë për minutë është në Nivelin 1, ku ofrohet një tarifë 60 kW ose më e ulët. Niveli 2 tani nënkupton karikues që punojnë në intervalin 61-100 kW, Niveli 3 është 101 kW deri në 180 kW dhe më i shtrenjti është Niveli 4, ku merrni 180 kW e lart. Këta janë padyshim karikuesit më të shpejtë.

Ky është një lajm i shkëlqyeshëm për ata që përdorin tarifa më të ulëta tarifimi, por ata që më parë paguanin atë që tani është çmimi i nivelit të ulët deri në mes, po paguajnë deri në katër herë më shumë. Siç shpjegon videoja e mësipërme, sistemi i vjetër thotë se diapazoni 0-60 kW kushton 0,12 dollarë për minutë, ndërsa 60 kW e lart kushton 0,24 dollarë në minutë. Me nivelet e reja, 0-60 kW është 0,17 dollarë për minutë, 60-100 kW është 0,45 dollarë për minutë dhe 100-180 kW kushton 0,84 dollarë për minutë. Niveli më i lartë prej 180-250 kW tani kushton 1,35 dollarë për minutë – që sigurisht nuk është e lirë. Ajo që përkthehet është se çmimi juaj ndryshon kur Tesla Model Y ose automjetet e tjera përjetojnë kthesa të ndryshme karikimi. Në fund të fundit është se tarifimi është bërë shumë më i lirë dhe shumë më i shtrenjtë në të njëjtën kohë.