Fit&Sexy

Këto ushqime ndihmojnë që të keni kocka të forta dhe të shëndetshme

04/10/2023 09:16
nga:G C

Një dietë e ekuilibruar dhe e shëndetshme do të na ndihmojë të ndërtojmë kocka të shëndetshme që në moshë të re dhe t’i mbajmë ato të shëndetshme gjatë gjithë jetës, thonë mjekët.

Siç shpjegojnë ata, ne kemi nevojë për kalcium të mjaftueshëm për t’i mbajtur kockat tona të shëndetshme dhe shëndeti i dobët i tyre mund të shkaktojë kushte si rakitizmi dhe osteoporoza, si dhe të rrisë rrezikun e thyerjes së kockave nga rrëzimet sapo të plakemi.

Një dietë e duhur dhe me cilësi të lartë është vetëm një nga bazat kryesore për ruajtjen e kockave të shëndetshme, e cila përfshin gjithashtu stërvitjen dhe shmangien e disa faktorëve të rrezikut për osteoporozën, raporton NHS, përcjell Index.hr.

Sa i përket dietës së rekomanduar, ka disa ushqime që janë vërtetuar se ndihmojnë në ruajtjen e kockave të shëndetshme dhe të forta dhe duhet t’i konsumojmë sa më shpesh.

Këto janë si më poshtë:

Qumështi, djathi dhe produktet e tjera të qumështit

Perimet me gjethe jeshile

Soja

Tofu

Arra

Buka me drithëra të plota

Peshqit të tillë si sardelet.