Fit&Sexy

Ja çfarë i ndodh trupit tuaj nëse vraponi çdo ditë

10/17/2023 18:13
nga:G C

Nuk ka dyshim se, për shumë njerëz, vrapimi është një mënyrë e preferuar për të qëndruar aktiv, por nëse jeni vrapues, është e rëndësishme të dini se si vrapimi çdo ditë mund të ndikojë në trupin tuaj.

Sipas Christopher Johnson, një terapist fizik, i specializuar në ndihmën e vrapuesve dhe atletëve të triatlonit, nëse është apo jo e shëndetshme të vraposh çdo ditë, varet nga disa faktorë duke përfshirë historinë e kaluar mjekësore të dikujt, kushtëzimin individual dhe qëllimet personale të shëndetit të dikujt.

Në përgjithësi, ai thotë se për shumicën e vrapuesve rekreativë, është më mirë të vrapojnë nga tre deri në pesë ditë në javë, jo radhazi, raporton Parade.

Dr. Carly Gossard, mjeke e terapisë fizike dhe themeluesja e Empowered Pelvic Health, është dakord, duke thënë se shumica e vrapuesve konkurrues me të cilët ajo punon marrin një deri në dy ditë pushim në javë.

“Ashtu si me çdo sport tjetër, unë nuk do të rekomandoja vrapimin çdo ditë pasi është e domosdoshme të stërviteni për parandalimin e lëndimeve dhe jetëgjatësinë sportive”, thotë ajo.

“Unë do të thosha se gjashtë ditë në javë është maksimumi, por shumë mendojnë se katër deri në pesë ditë vrapimi në javë janë pika e ëmbël”.