Geek

iPhone i gjeneratës së parë nga viti 2007 shitet për shifrën marramendëse

07/18/2023 15:01
nga:N M

Një iPhone i rrallë i gjeneratës së parë nga viti 2007 u shit në ankand për 190,372.80 dollarë, duke vendosur një rekord të ri për iPhone-t e koleksionueshëm.

LCG Auctions tha se ankandi i së dielës për modelin iPhone 4 gigabajt të mbyllur në fabrikë përfundoi me një ofertë të lartë prej më shumë se 400 herë më shumë se çmimi origjinal i pajisjes.

“Modeli origjinal 4 GB konsiderohet një ‘Grail i Shenjtë’ në mesin e koleksionistëve të iPhone,” shkroi LGC Auctions në listën e saj.

“Mungesa ekstreme e tij lidhet drejtpërdrejt me prodhimin e kufizuar të tij”.

iPhone u ndërpre vetëm dy muaj pas lansimit të tij për shkak të popullaritetit të tij duke u tejkaluar shumë nga modeli 8 gigabajt.

“Origjina e telefonit është e pacenuar pasi dërguesi ishte pjesë e ekipit origjinal inxhinierik në Apple kur iPhone u lançua për herë të parë,” thuhej në listë. “Mbledhësve dhe investitorëve do të ishte e vështirë të gjenin një shembull superior”