Lajme

Hisen Berisha: Z.Lajçak, mos shantazho!

05/11/2023 11:34
nga:Hisen Berisha

Z.Lajçak, mos shantazho!

Z.Lajcak, KOSOVA ështe e gatshme edhe për luftë, nëse cenohet liria, integriteti dhe sovraniteti i vendit.

Por, duhet ta dini, se ky nuk do të jet konlikt!

Ju kujtoj, ju dhe mbështetësit e Serbis, se në rast të një lufte me Serbin, beteja do të zhvillohet, në dhe për Nishin e Korshumlinë, dheun e të parëve të mi Rashkën e Sanxhakun.

Sot, kemi një gjeneratë të tërë që e trashegojnë lirinë.

Sot kemi 60-70 mijë ushtar me përovoj lufte, ndaj nuk do të lejojmë të humbim sovranitetin me marrëveshje të sponzorizuara nga diplomat si ju z.Lajçak!

Prandaj, z.Lajçak, mos shantazho!

KOSOVA nuk e deshiron luftën.

Ne kemi hy në proces politik të përmbylljes së pavarësisë, në kufijt e njohur nga SHBA dhe mbi njëqind shtete përfshi më të fuqishmet e Botës.

E drejta e Kosovës për pavarësim, është konfirmuar juridikisht nga Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë.

Si BE dhe ju si ndërmjetësues, jeni për ta lehtësuar dialogun, jo për ta degraduar pavarësinë, duke na shantazhuar me konflikt me Serbinë, në Veri të vendit.

Kosova dhe populli i saj nuk e do luftën por jemi të gatshëm të flijohemi për të, duke besuar edhe në garantimin e aleatit tonë kryesor në luftë dhe në paqe, Shteteve të Bashkuara të Amerikës.