Lajme

Hisen Berisha: Kryeministri i “bashkimit kombëtarë” po na arreston për flamurin e Serbisë!

05/09/2023 15:36
nga:Hisen Berisha

Sipas mediave, nga Policia e Kosovës, u arrestua një qytetar mitrovicas, që e hoqi flamurin e Serbis, që ishte vendosur në mënyrë provokative në Veri në lokacionin e Zveçanit.

Qytetari mitrovicas është arrestuar me pretekstin e nxitjes së urrejtjes, përçarjes apo mosdurimit. Kohë më parë, nga frcat serbe, një flamur kombëtar i Shqipërisë ishte hequr nga një shkëmb në Veri të vendit.

Por, dalliminë mes këtyre dy heqjeve, është se flamuri serb, u hoq nga një qytetar i frustruar dhe në gjendje afektive, që ka përjetuar dhunën, terrorin, krimet e gjenocidin serb, nën po ketë flamur shovenist serb. Ndaj dhe veprimi i tij duhet të ketë qënë i motivuar.

Kurse flamuri komnbetar i shtetit të Shqipërisë, u hoq nga Ushtria serbe (foto dhe linku në koment), në emër të shtetit të Serbis dhe kushtetutës serbe dhe “të drejtës serbe mbi territorin”. Për këto veprime nuk u arrestua askush.

As që u bë lajm. Nuk pati reagim as nga superlevizja e “bashkimit kombëtarë” të LVV.

Me kryeministrin e “bashkimit kombëtarë” shumë shpejtë qytetarët do të arrestohen edhe për flamurin kombëtar të Shqipërisë, pra flammurin kuq e zi. Albini e zgjodhi jo rastësisht flamurin kombëtarë si komponentë shtetërore, kombëtare, emocialen dhe shpirtërore, për ta sfiduar falmurin shtetror të Kosovës.

E ka ditur mirë, se sfidimi i flamurit shtetëror të Kosovës, me atë të serbisë, do të jepte efektin e kundërt! Pra, do të nxiste respektin inertiv për flamurin e Republikës së Ksovës, të cilin ky Kryeministër dhe ndjëkësit miop të tij, e quanin “me lara lara” dhe e dogjën, duke treguar barbarinë e tyre tipkë që i karakterizona poppujt sllav me theks atë serrb.

Ketë luftim të falmurit të Shtetit të Kosvës, përmes flamurit komëbntarë të Shtetit të Shqipërisë, ua mbolli me idenë e “bashkimit kombëtarë”, ndaj dhe s’po e kuptonin se vendosja e flamujve, atij shqipëtarë dhe atij serb në Veri, ligjerisht lexohet si “vëndosje e flamujve të dy komuniteteve serb e shqiptarë, që jetojnë në territorin e një shteti, që nuk e ndjejnë të vetin) kurse flamuri i cilli duhet të valoj ligjerisht është ai shtetërorë pra i Republikës së Kosovës, të cilin kjo qeveri dhe mazhorancë që e ka mohuar, ka shkuar deri aty sa edhe e kanë djegur publikisht gjatë frustrimit nga kauzat e rrejshme antishtet që i krijoi Lëvizja e Brezovicës.

Po vet kandidatja për deputete e LVV nga Gjakova i vuri flaken flamurit dhe me të frustruarit pa identitet vallëzoni duke shfryer urrejtjen ndaj identitetit të tyre shtetrorë dhe velrav e të lirisë.