Geek

Google së shpejti mund të lansojë veçorinë e re të Watch për hapje më të lehtë të telefonit

08/20/2023 17:08
nga:G C

Gjatë CES-it të këtij viti, Google prezantoi veçorinë e saj të zhbllokimit të orës, e cila në thelb është vetëm një mënyrë tjetër për të hapur telefonin tuaj përveç skanerit të gjurmëve të gishtërinjve ose zhbllokimit të fytyrës.

Veçoria mbështetet në një API ekzistuese Active Unlock të krijuar në Android 13. Dhe sipas AssembleDebug, funksioni mund të jetë afër lansimit.

Pas ndërhyrjes me disa pajisje të sistemit të nivelit të ulët, AssembleDebug ishte në gjendje të nxirrte një video udhëzuese në menynë e cilësimeve të orës Pixel për të parë se si funksionon funksioni Watch Unlock, raporton GSM Arena, transmeton Telegrafi.

Nga ajo që mund të mbledhim pasi nuk është futur asnjë gjurmë gishti ose fytyre në telefon, sistemi do të kërkojë pajisjen tuaj Wear OS afër për leje për të hapur telefonin.

Mund të prekni një njoftim ose të “rrëshqisni” lart në ekranin e fikur për të hapur telefonin në rast se gishtat tuaj janë të lagur, të ndotur, nëse hapja me fytyrë nuk funksionon ose është e çaktivizuar. Sigurisht, ora juaj duhet të jetë në kyçin e dorës dhe afër telefonit.

Nuk dihet se pse Google po e ndalon këtë veçori, duke qenë se funksionon në API të bazuar në Android 13. Përndryshe, Google po pret të prezantojë funksionalitetin e ri së bashku me seritë Pixel 8 dhe Pixel Watch 2.