Fit&Sexy

Femrat e padepiluara janë më seksi, më të shëndetshme dhe më inteligjente!

07/07/2023 21:46
nga:Gazeta Blic

Pothuajse të gjitha femrat urrejnë qimet në trupin e tyre dhe dëshirojnë që këtë problem ta zgjidhin, andaj kjo është zgjidhja më e mirë shikuar nga ana estetike.

Mirëpo, ka arsye që të mos i hiqni. Ja se si…

Plagët shpejt shërohen

Nëse krahasojmë plagën e cila gjendet nga ana e brendshme e dorës, ku nuk ka qime, dhe plagën e cila gjendet në një vend ku ka qime, kjo e dyta do të shërohet më shpejt. Kështu ndodh për shkak se rrënja e qimes përmban qeliza amë të cilat ndihmojnë në shërimin e plagës, transmeton Telegrafi.

Të mbrojnë nga dielli

Qimet të cilat i kemi trashëguar nga paraardhësit tanë, ndërkaq funksioni i tyre është që të na mbrojnë nga ndikimet e jashtme, para së gjithash, nga i ftohti, por edhe nga ndikimet e dëmshme të rrezeve të diellit. Natyrisht, sot njeriu nuk ka edhe aq shumë qime në trup sikur paraardhësit tanë, mirëpo ato megjithatë ndikojnë në mbrojtje nga ndikimet e dëmshme të rrezeve të diellit.

Mbrojnë nga pezmatimet

Në disa vende, ku mund të ndodhin fërkime të lëkurës, qimet mund të sigurojnë një dozë “rrëshqitëse” dhe të pengojnë fërkimin nga i cili shkaktohet pezmatimet. Ajo që është e pakëndshme është që ato pjesë të lëkurës në të cilat damat kryesisht dëshirojnë të mos kenë qime, siç është zona e bikinit.

Qarkullimi i gjakut

Pra, në gishtat e këmbëve mund të jenë tregues të qarkullimit të mirë të gjakut, sepse për shkak të qarkullimit të keq, ato qime mund të bien.

Aroma natyrore

Heqja e qimeve nën sqetull vështirëson zgjerimin e aromave natyrore. Edhe pse ato aroma ne i konsiderojmë si ndyrësi, ato megjithatë kanë funksion natyror, ndërkaq ai funksion është edhe tërheqja e partnerit potencial seksual.