Geek

Facebook dhe Instagram vijnë me shumë ndryshime, ja risitë e bazuara në inteligjencën artificiale

08/08/2022 09:12
nga:G B

“Meta” po bën shumë ndryshime në rrjetet e veta sociale. Kaq shumë dhe aq të rëndësishme, sa është e pamundur të mos mendosh se ku duan të rriten dhe si. Fakti është se kjo kompani e madhe ka shumë fronte të hapura dhe tani njëri prej tyre ka të bëjë me rekomandimet e reja, bazuar në inteligjencën artificiale të Facebook dhe Instagram.

Si Facebook, ashtu edhe Instagram janë aplikacione shumë të dobishme kur bëhet fjalë për të ditur se çfarë po ndodh në botë. Është fakt që në secilin prej tyre ka miliona përdorues të regjistruar, por është e vërtetë që jo të gjithë kanë të njëjtën famë brenda këtyre aplikacioneve.

Për momentin, kompania ju vë në dispozicion informacionet e fundit që arrijnë në llogarinë tuaj për të gjitha ato që ndoshta kanë më shumë rëndësi për ju, por që së shpejti mund të ndryshojnë në platformat e saj kryesore. Rezulton se kompania ka premtuar të rrisë gjasat për të ndjekur më shumë përmbajtje nga llogaritë që nuk i ndiqni.

Nga sa komenton “The Verge”, kompania ndau 15% të përmbajtjes së llogarive të saj të rekomanduara, por shumë shpejt do të jetë 30%. Këtë do ta bëjë përmes inteligjencës artificiale “Meta AI” dhe sistemi do të fillojë të funksionojë vitin e ardhshëm.

Ndryshimet që po bën “Meta” janë ndër më kuriozet, por edhe më të diskutueshmet për shumëkënd. Nëse marrim parasysh sa më sipër, një nga çdo tre publikime që do të shihni në aplikacionin Facebook ose Instagram do t’i përkasë një llogarie që ju nuk e ndiqni, por që ju rekomandohet sipas asaj që zbulon inteligjenca artificiale.

Ideja nuk është e keqe, por problemi do të jetë se ndikuesit mund të mendojnë se ende po humbasin. Le të kujtojmë se shumë prej tyre tashmë janë në rrugën e luftës për faktin e thjeshtë se bërja e videove shpërblehet më shumë sesa shpërndarja e fotove, diçka që shumë nuk e kanë pëlqyer.

Me këtë projekt të ri, shumë mund të mendojnë se të kesh më shumë ndjekës nuk do t’u japë atyre të njëjtin ndikim si të kesh më pak, kështu që ata do të duhet të rimendojnë më tej strategjinë e tyre për të arritur te më shumë përdorues.