Lajme

Evakuohet selia e policisë së Kapitolit në ShBA për shkak të një “veture të dyshimtë”

09/19/2023 20:52
nga:Y I

Selia e Policisë së Kapitolit u evakuua të martën për shkak të një “veture të dyshimtë” të parkuar në zonë.

“Policia e Kapitolit të Shteteve të Bashkuara (USCP) po heton një automjet të dyshimtë pasi një K9 tregoi interes për automjetin në bllokun 100 të Rrugës D, NE. Selia e USCP-së po evakuohet për shkak të kujdesit të madh”, postoi Policia e Kapitolit në platformën X.

Evakuimi mbeti në fuqi herët pasdite të së martës.

Policia e Kapitolit është përgjegjëse për sigurimin e ambienteve të Kapitolit, si dhe të përfaqësuesve të zgjedhur që punojnë atje.

Në prill 2021, një oficer i policisë së Kapitolit u vra kur një burrë përplasi automjetin e tij në gardhin që rrethonte Senatin.

Në gusht 2021, Policia e Kapitolit ndihmoi në negocimin me sukses të dorëzimit të një burri që parkoi automjetin e tij në shkallët e Bibliotekës së Kongresit, ndërsa pretendonte se kishte një pajisje shpërthyese.

Në tetor 2021, Policia e Kapitolit duhej të hiqte një burrë nga një automjet që ai kishte parkuar pranë ndërtesës së Gjykatës së Lartë, pasi kishte bërë komente kërcënuese në mediat sociale.