Turizem

Duhet të takoheni me tre meshkuj në të njëjtën kohë, u rekomandon femrave një eksperte e marrëdhënieve dashurore

07/22/2023 00:48
nga:Gazeta Blic

Ekspertja e marrëdhënieve dashurore u rekomandon femrave që të mos fokusohen vetëm në një mashkull

Kjo e bën më të lehtë për të gjetur atë që ato kërkojnë në të vërtetë nga një partner i ardhshëm.

Sipas një eksperteje për njohje të çifteve, janë tre.

“Fillimisht të sqaroj, nuk është fjala për shfrytëzimin e njerëzve”, thotë Laurel House, eksperte për marrëdhënie dashurie, transmeton Telegrafi.

“Nëse dilni me disa nga ta nuk do të thotë që jeni person i cekët, jobesnik ose duke përfituar nga njerëzit, por doni të përcaktoni cila është rruga e duhur. Kur je në fazat e hershme me një person të ri, kur është thjesht takim argëtues, ke të drejtë të lidhesh me sa më shumë njerëz që të duash, për sa kohë që të gjithë të përfshirët janë të vetëdijshëm se nuk është ende një marrëdhënie ekskluzive.”

Por pse duhet të dilni me tre persona – veçanërisht nëse në fund të fundit je e interesuar vetëm për një marrëdhënie monogamie?

Sipas House, është e zakonshme t’i shikosh marrëdhëniet e reja me syze ngjyrë rozë, për t’i dhënë gjithçka një partneri të mundshëm, duke besuar se ai është i duhuri.

Megjithatë, kjo mënyrë e të menduarit mund të çojë gjithashtu në përqendrimin vetëm te një person – edhe nëse nuk ka tregues të vërtetë që ata ofrojnë përputhshmëri afatgjate. “Takimi vetëm me një person mund të krijojë një presion të vetë-imponuar për ta bërë atë të funksionojë sepse i keni të gjitha vezët në një shportë”, thotë House.

“Kur dilni me më shumë meshkuj, ju prireni të bëheni më të qartë për atë që dëshironi me të vërtetë nga një partner dhe keni më pak gjasa të justifikoni gjërat që nuk ju pëlqejnë ose të injoroni shenjat që tregojnë se diçka nuk është në rregull”. Por ekspertja nuk sugjeron të dilni me të gjithë ata që gjeni përmes rrjeteve sociale.

– Komunikimi me shumë meshkuj në të njëjtën kohë mund të mpijë ndjenjat”, thotë House. Është e vështirë të kuptosh se çfarë ndjehesh në të vërtetë nëse e ke të vështirë të kujtosh saktësisht se çfarë përshtypje të ka lënë dikush, gjë që mund të ndodhë nëse je duke parë shumë njerëz në të njëjtën kohë.

“Është e vështirë të lidhesh me më shumë se tre persona në të njëjtën kohë sepse”, thotë House. “Duhet të jesh zemërhapur, e pranishme dhe e vetëdijshme brenda çdo marrëdhënieje individuale”. Që një marrëdhënie të jetë kuptimplotë, të gjitha palët e përfshira duhet të kenë një nivel të caktuar ndershmërie dhe cenueshmërie me njëri-tjetrin. Të paktën duhet të jeni në gjendje të flisni për atë që dëshironi dhe çfarë nuk dëshironi në një partner të mundshëm afatgjatë, dhe ndoshta nuk mund të ndani detaje të tilla intime me shumë të panjohur dhe të ndiheni mirë për këtë.

Në fund të fundit, varet tërësisht nga ju se me sa njerëz lidheni në të vërtetë, me kusht që të jetë e gjitha konsensuale dhe e sigurt. Por nëse doni të krijoni lidhje domethënëse, merrni parasysh të merrni këshillat dhe të zgjidhni tre opsionet kryesore. /Telegrafi/