Opinion

Çka po përgatit presidenti serb?

10/20/2022 12:46
nga:Drizan Shala

Drizan Shala

Sot patë një takim në mes Drejtorit të BIA-së dhe Presidentit Serb në lidhje me informimin mbi gjendjen e sigurisë , me theks të veçantë Kosovën.

Brenga e sigurisë në Kosovë do të duhej të kalojë neper keto pika:

A ka planë që Beogradi përmes grupeve kriminale të nxisë veprime kundër institucioneve të Kosovës në lidhje me mos zbatimin e regjistrimit të automjeteve që i kalonë me 31.10.2022?

A ka planë Beogradi që nga pika e parë të angazhojë struktura paralele të sigurisë që veprojnë në Kosovë të mundësojnë grupet kriminale mbështetje logjistike në kete planë?

A ka të projektuar Beogradi që hapë i tret të një skenarit të jene edhe veprimet politike pas datës 31 tetor në nivel lokal përmese ASK-së?

Kjo mbetet të shihet.

Nese Aleksandër Vuçiqi e pranon propozimin franko/gjerman , që qender e ka modeli e dy gjermanive athere problemi është në vend numro në aspektin juridik / politik / ekonomik për Kosovën?

Presioni është i lartë në drejtim të Kosovës dhe për kete qeveria do të kërkojë një partner të ri për qeverisje dhe kalim të kesaj situate me rastin e nenshkrimit dhe pranimit të propozimit franko/gjerman.

Kush do të jete partneri i “ri” i qeverisë?

Propozimi:

Do të jete situata e rend nga propozimi që mund të prodhojë lendim ” cenim,shkelje” të rendit kushtetues, athere të shkohet në zgjedhje nacionale me të vetmin pikë:

A duhet nënshkruar marrëveshja finale propozimi fanko/gjerman apo propozimi i ish presidentit amerikanë Trump me njohje reciproke përmese fushes ekonomike.

Kjo mbetet të shihet.