Cool

Çfarë do të thotë nëse nuk i mbani mend emrat e njerëzve?

05/10/2022 09:20
nga:G C

Ka të ngjarë që shumë prej nesh të kenë qenë në situatë të vështirë kur nuk mund të kujtohet dot emri i dikujt.

Nëse keni takuar shumë njerëz në një kohë të shkurtër në organizime të ndryshme ku ka shumë njerëz, mund t’ju falet nëse harroni disa emra, veçanërisht kur aty përfshihet alkooli.

Por, kur është diçka që e bëni gjatë gjithë kohës, mund të bëhet problematike për personin në njërën anë, por edhe të tjerët mund t’i bëni të ndihen keq.

Një studim ka zbuluar se çfarë do të thotë në të vërtetë kur nuk mund të kujtosh emrin e dikujt, shkruan The Sun, transmeton Klankosova.tv.

Ekspertët e Universitetin MacEwan janë shprehur se nëse harroni vazhdimisht dhe nuk bëni asnjë përpjekje për të mësuar përmendësh emrat, atëherë mund të jeni një narcisist.

Ata me këtë tipar shpesh kanë frikë se mos gabohen ose tallen dhe u mungon empatia, janë të përqendruar te vetja dhe nuk do të kenë shumë konsideratë për të tjerët.

Ekspertët thanë se këta njerëz do të luftojnë për të lundruar në situata sociale.

Dr. Miranda Giacomin tha se mungesa e shqetësimit të një narcisisti për të tjerët i bën ata më keq në përpunimin e informacionit të rëndësishëm rreth tyre, siç janë emrat e tyre.

Për ta vënë në provë këtë teori, psikologët organizuan një sërë eksperimentesh për të parë sesi narcisistët reagonin ndaj mjediseve të ndryshme, e kjo përfshinte detyra memorie që i sfidonin ata të shikonin objekte dhe fytyra të ndryshme.

Kishte një sërë objektesh, ku studiuesit përfshinin gjëra të tilla si makina të shtrenjta, për të parë nëse ajo që zakonisht lidhet me suksesin, bën ndryshim për pjesëmarrësit, transmeton Klankosova.tv.

Ata zbuluan se njerëzit e lartë në narcisizëm shfaqën probleme të qëndrueshme të kujtesës së njohjes në të gjithë grupin dhe ekspertët u caktuan gjithashtu pjesëmarrësve një leksion mbi zmadhimin, ku ata u përballën me njerëz të tjerë.

Në fund ata u pyetën për ato që u folën në ligjëratë dhe për përmbajtjen e bisedës, duke zbuluar kështu se për shkak se këta njerëz shpenzonin pjesën më të madhe të kohës duke menduar për veten e tyre, ata luftuan për të përvetësuar çdo informacion për ata përreth tyre.

Profesoresha e psikologjisë në Universitetin e Masaçusets, Susan Krauss Whitbourne shpjegoi se këtyre individëve mund të mos u pëlqejë kur dikush tjetër nuk ua kujton emrin, por mund të mos jetë në gjendje ta vendosë veten në vendin e njerëzve të tjerë.