Geek

BMW ngroh atmosferën përpara prezantimit të modelit elektrik “Serie 7”

03/22/2022 19:03
nga:G C

BMW do të premierë edicionin e prodhimit të modelit elektrik i7 muajin e ardhshëm.

Paralelisht me prezantimin e gjeneratës së re të Serisë 7 BMW, e cila do të vazhdojë të jetë me motorë me djegie të brendshme, në qendër të vëmendjes do të jetë edhe “Java” e parë, e cila do të mundësohet vetëm nga motorët elektrikë.

Përpara premierës së flamurit BMW të planifikuar për në prill në Mynih, ata ende heshtin për detajet teknike të modelit elektrik, por kanë zbuluar se i7 do të jetë versioni më i fuqishëm i Serisë 7 deri më sot, që do të thotë se motorët elektrikë do të prodhojnë më shumë fuqi se motori 6-litër V12 i ofruar në BMW M760i (G12).

Edhe pse ende nuk është konfirmuar zyrtarisht, BMW i7 luksoz i bazuar në CLAR pritet të ndajë bateritë (105.2 kWh) dhe fuqinë me SUV-in elektrik iX M60 dhe kapaciteti i baterisë duhet të jetë i mjaftueshëm për të kaluar më shumë se 600 kilometra.

Pas premierës së prillit, libri i porosive për gjeneratën e re të Serisë 7 dhe versionin e tij elektrik do të hapet në gjysmën e dytë të vitit.