Fit&Sexy

Bëni një dush të nxehtë para gjumit për të fjetur më mirë në temperatura të larta

07/12/2022 21:17
nga:G C

Trupi i njeriut përjetojnë natyrshëm një ulje të temperaturës së trupit para gjumit të natës.

Shkencëtarët kanë zbuluar se duke ndikuar në këtë proces natyror të rregullimit të temperaturës, dushet dhe banjat mund të ndikojnë në gjumin.

Por kur është koha e valës së të nxehtit, një dush i nxehtë mund të jetë gjëja e fundit që dëshironi.

Megjithatë, rezulton se kjo mund të jetë çelësi për të ndihmuar në rregullimin e temperaturës së trupit tuaj dhe, si e tillë, për të marrë mbylljen e kërkuar të syve pa e hedhur dhe kthyer.

Nga shmangia e disa ushqimeve, aktiviteteve, presioni dhe freskia në pika të caktuara të trupit, cilat mënyra të tjera kryesore dhe të pazakonta mund të përdorni për të përmirësuar cilësinë e gjumit, pavarësisht nga temperatura?

A ju ndihmon dushi i nxehtë të flini?

Shkencëtarët besojnë se duke e zhytur trupin në ujë të ngrohtë, ndihmohet procesi natyror i rregullimit të temperaturës, duke përmirësuar si rezultat gjumin.

E quajtur “efekti i banjës së ngrohtë”, shkencëtarët besojnë se kjo metodë është çelësi për të menaxhuar në mënyrë efektive temperaturën e trupit tuaj.

“Një banjë ose dush i ngrohtë para gjumit mund të bëjë më shumë sesa thjesht të përmirësojë gjumin”, thotë Sleep Foundation.

“Në orët para gjumit, temperatura e trupit të njeriut ftohet natyrshëm, ndërsa temperaturat e lëkurës së duarve dhe këmbëve rriten.

“Një numër në rritje i kërkimeve sugjeron se marrja e një dush të nxehtë ose një banjë para gjumit mund të përmirësojë gjumin”.