Fit&Sexy

Benefitet shëndetësore të pjeshkës

04/01/2024 12:05
nga:N K

Disa prej benefiteve nga lëngu i pjeshkave janë:

– Përmbajnë vlera ushqyese dhe antioksidant: Pjeshkat janë shumë të pasura me vitamina, minerale dhe veti të tjera ushqyese.

– Pjeshkat gjithashtu përmbajnë magnez, fosfor dhe hekur.

– Ndihmojnë tretjen: Pjeshkat përmirësojnë tretjen e ushqimeve.

– Përmirësojnë shëndetin e zemrës.

– Mbrojnë lëkurën: Ato përmirësojnë teksturën e lëkurës si dhe parandalojnë dëmtimet e shkaktuara nga rrezet ultra-vjollcë.