Lajme

Avokati i Kadri Veselit nderohet me çmim prestigjoz mbretëror, i jepet nga Princi William

11/13/2021 10:10
nga:M K

Avokati i Kadri Veselit në Hagë, Ben Emmerson ka fituar një çmim prestigjoz për punën e tij.

Ai u nderua me një “CBE” për shërbimet e tij ndaj ligjit ndërkombëtar në listën e nderimeve të ditëve të Mbretëreshës.

Atij iu dha çmimi nga Lartësia e Tij Mbretërore Princi William, Duka i Kembrixhit.

Emmerson, një këshilltar specialist kryesor në të drejtën publike dhe menaxhimin e rrezikut ndërkombëtar të korporatave, shërben si Shef Global i Drejtës Ndërkombëtare Publike në Zyrën e firmës në Londër.

Ai është një avokat i arrirë në sallën e gjyqit me 35 vjet histori në sipërfaqen e shteteve sovrane, si dhe klientëve individualë dhe të korporatave përpara gjykatave dhe tribunaleve, duke përfshirë më shumë se 20 çështje në Gjykatën e Lartë të Mbretërisë së Bashkuar dhe më shumë se 30 raste në Gjykatën Evropiane të Drejtave të Njeriut.

CBE është një nga urdhrat e rangut më të lartë në Britani dhe u jepet njerëzve me të arritura të jashtëzakonshme si dhe atyre në shenjë mirënjohje për shërbimin ndaj shtetit.