Cool

Arsyeja ironike pse ndiheni sikur nuk do të bini kurrë në dashuri

10/02/2023 22:22
nga:G C

Ironia e dashurisë është se sa më shumë ta kërkoni atë, aq më pak ka gjasa që ta gjeni në të vërtetë.

Ndërsa disa njerëz duken të destinuar të jenë vetëm, realiteti është se dashuria është pothuajse gjithmonë atje, vetëm duke pritur për t’u zbuluar. Shumicën e kohës, gjetja e dashurisë është çështje kohe, durimi dhe përfundimi i gjuetisë aktive.

Bëhuni gati për dashuri.

Hiqni bagazhin nga jeta juaj.

Falni ish-ët tuaj. Hiqni dorë nga dhimbjet e së kaluarës. Shëroni plagët tuaja emocionale, trajtoni çdo ankth ose dyshim për veten që ju pengon dhe zhvilloni ekuilibrin.

Mësoni të doni, respektoni dhe madje të vlerësoni veten. Njihuni me personin që jeni në të vërtetë. Mësoni pëlqimet dhe mospëlqimet tuaja.

Kuptoni vlerat, qëllimet, shpresat dhe ëndrrat tuaja. Vendosni se çfarë është vërtet e rëndësishme për ju. Gjeni zërin tuaj dhe kufijtë tuaj.

Vetëm kur keni një ndjenjë të mirë se kush jeni dhe si ta ushqeni veten emocionalisht, atëherë jeni gati të hyni në një marrëdhënie romantike të qëndrueshme. Pavarësisht se sa e mirë mund të jetë dashuria juaj, ajo do të testohet në mënyra të panumërta.

Ju duhet të jeni të sigurt në veten tuaj dhe nevojat dhe dëshirat tuaja, në mënyrë që të zgjidhni një partner të pajtueshëm dhe të jeni në maksimumin tuaj gjatë stuhive të jetës.

Dije kur të largohesh.

Disa njerëz janë aq të etur për të gjetur dashurinë sa që e romantizojnë tepër secilin partner. Të gjithë kemi një shoqe që po planifikon martesën e saj pas datës së parë ose po zgjedh emrat e foshnjave në përvjetorin e saj të tre muajve.

Optimizmi është i shëndetshëm, por kur vjen nga një vend dëshpërimi ose frike, mund t’i shtyjë njerëzit të qëndrojnë në marrëdhënie shumë kohë pasi të kenë bërë rrugën e tyre.

Ka pak garanci në jetë dhe gjetja e dashurisë së vërtetë nuk është një prej tyre.

Megjithatë, shumica dërrmuese e njerëzve që janë të interesuar për martesën dhe familjen arrijnë të gjejnë një marrëdhënie të shëndetshme dhe të kënaqshme.

Ndjekja e hapave të mësipërm do të rrisë shanset tuaja për të gjetur dashurinë duke siguruar që të jeni emocionalisht të shëndetshëm dhe të ekuilibruar, pavarësisht se çfarë ju pret e ardhmja.