Fit&Sexy

Alkooli dhe çipsat dëmtojnë rëndë shëndetin e dhëmbëve

02/22/2024 14:54
nga:N K

Thuhet se ju jeni ata që hani.

Dhe kjo nuk mund të jetë më e vërtetë në asnjë pjesë të trupit se në dhëmbë.

Kjo për shkak se shumë ushqime dhe pije mund të shkaktojnë pllaka, gjë që dëmton rëndë dhëmbët.

Ka shumë ushqime që dëmtojnë shëndetin tuaj të dhëmbëve, por çipsat dhe alkooli janë vërtet më të dëmshmit.

Si ndikon alkooli në dhëmbët tuaj?

Është e ditur se pirja e alkoolit nuk është e shëndetshme. Por a e dini se kur pini ju e thani gojën?

Një gojë e thatë nuk ka pështymë, e cila nevojitet për të mbajtur të shëndetshëm dhëmbët. Pështyma parandalon ushqimin nga fërkimi në dhëmbët tuaj dhe i largon grimcat e ushqimit. Kjo ndihmon edhe në riparimin e shenjave të hershme të prishjes së dhëmbëve, sëmundjeve të gomës dhe infeksioneve të tjera.

Për të ndihmuar në mbajtjen e gojës tuaj të hidratuar, pini më shumë ujë.

Si ndikojnë çipsat në dhëmbët tuaj?

Çipsat janë ndër ushqimet më të shijshme por edhe të pashëndetshme. Për fat të keq, ata përmbajnë shumë niseshte, e cila mund të mbes nëpër dhëmbë dhe të ushqejë bakteret në pllakë.

Po ashtu, aciditeti që përmbajnë shkatërron dhëmbët.